Ηχητικό !Γ. Καρούσος : Τι είπε στο Radio Cosmos για δρόμο Γιόλου – Αυτοκινητόδρομο και δρόμο αεροδρομίου τουριστικής περιοχής

Άμεσα θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την επιδιόρθωση του δρόμου παρά την Γιολου ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και σε διάστημα 4ων μηνών να παραδοθεί τόνισε με δηλώσεις στο Radio Cosmos ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος . Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα αρκετά πολύπλοκο , και τεχνικό έργο κόστους 800 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ. Eξήγησε ότι μετά την κατάρρευση του δρόμου έγιναν 2 μελέτες από το τμήμα γεωλογικής επισκόπησης για την εξεύρεση της κατάλληλης και μόνιμης λύσης.
Για την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχους ο Υπουργός μεταφορών ανέφερε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και ορισμένες διαδικασίες με ΑΤΗΚ και ΑΗΚ. Ήδη είπε στον προϋπολογισμό υπάρχουν 3 εκατομμύρια για την έναρξη των έργων . Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάφου –Πόλεως Χρυσοχους ο κ Καρούσος ανέφερε ότι αρχίσαν οι προκαταρκτικές εργασίες για το εργοτάξιο αλλά και για την όδευση του δρόμου από τον επιτυχόντα εργολάβο που έχει ήδη παραδώσει και μελέτη σχεδιασμού η οποία αξιολογείται από το τμήμα Δημοσίων Έργων . Ο κ Καρούσος επανέλαβε ότι ο δρόμος Πάφου –Πόλεως είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο από την Κυβέρνηση με κόστος 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον δρόμο Αεροδρομίου –Τουριστικής περιοχής ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί εναλλακτική όδευση από τις τοπικές αρχές και το ΕΒΕ Πάφου και αυτή την περίοδο εκπονείται η δέουσα περιβαλλοντική μελέτη ,η οποία όταν περάσει από το τμήμα περιβάλλοντος τότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και για αυτό το σημαντικό έργο της Πάφου. Η εναλλακτική όδευση που προτάθηκε είπε ο κ. Καρούσος επηρεάζει ελάχιστα μέτρα περιοχή προστασίας και θεωρεί ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση και το έργο να υλοποιηθεί.

Κοινοποίησε