Παρέμβαση ΑΚΕΛ για άδειες μουσικής Κέντρων Αναψυχής

: Άδειες Μουσικής Κέντρων Αναψυχής
Σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στη Λειτουργία Κέντρων Αναψυχής στην πόλη και επαρχία της Πάφου, η οποία αναστάληκε λόγω της μή κατοχής άδειας Μουσικής, η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ , καλεί τον Δήμαρχο αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως παρέμβουν με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των Κέντρων Αναψυχής κατέχουν άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και τις υπόλοιπες σχετικές άδειες που εκδίδονται από την Τοπική Αρχή.
Επιπρόσθετα θα πρέπει ο Δήμος Πάφου, θα πρέπει να προχωρήσει στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αδειών μουσικής , εξέλιξη που θα βοηθήσει τα μέγιστα του ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής, οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊου.
Στο σημείο αυτό καταγράφουμε ότι δεν επικροτούμε την παρανομία ή την έκδοση αδειών χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά την επιτάχυνση των διαδικασιών άλλωστε αυτό επιθυμούν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η κάθε περίπτωση χώρου αναψυχής ξεχωριστά, «χωρίς να μπαίνουν όλες στο ίδιο καλάθι».
Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει με την ευκαιρία αυτή, ότι πρωτοστάτησε στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε σχέση με την έκδοση αδειών ήχου αλλά και των αδειών λειτουργίας υποστατικών, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.

Κοινοποίησε