Νέα πυρκαγιά στην Πόλη – Υπό έλεγχο στο Στρουμπί

Τρέχουν
Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών, τέθηκαν και πάλι το απόγευμα σε κινητοποίηση με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε κά στις 15:30 στο Προδρόμι, στην Πόλη Χρυσοχούς.
Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον ποταμό σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση όμως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχει κίνδυνος για τις γειτονικές κατοικίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και τέσσερα πτητικά μέσα, αφού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 1».

Η πυρκαγιά στην περιοχή “Πηγή” παρά την κοινότητα Στρουμπί Επαρχίας Πάφου έχει οριοθετηθεί και είναι διαχειρίσιμη, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις, ενώ λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε το πρωί και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Υπαίθρου και της πόλης Πάφου, ενώ τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα που επιχειρούσαν στον Αγιο Συλά αποδεσμεύτηκαν και κατευθύνθηκαν προς το Στρουμπί.

Την ίδια ώρα, έχει οριοθετηθεί και η πυρκαγιά του Αγίου Συλά Λεμεσού, η οποία έχει κατακαύσει συνολική έκταση περίπου δέκα εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και είναι πλέον διαχειρίσιμη. Οι ομάδες πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μικρές αναζωπυρώσεις.

Κοινοποίησε