Ενισχυμένος ο Σιζόπουλος – Αντιπαραθέσεις εντάσεις και προπυλακισμούς

Με σκληρές αντιπαραθέσεις, ένταση και προπηλακισμούς σημαδεύτηκε χθες το επαρχιακό συνέδριο της ΕΔΕΚ στην Πάφο. Πέρα από την αντιπαράθεση του Μαρίνου Σιζόπουλου και του Γιώργου Βαρνάβα οι οποίοι ουσιαστικά επανέλαβαν όσα έχουν πει και δημόσια τις τελευταίες μέρες στελέχη του κόμματος επιτέθηκαν σε συναγωνιστές τους οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν το κείμενο των 607. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ανδρέα Διογένους ο οποίος είναι ο επαρχιακός γραμματέας της ΔΕΟΚ και στην χθεσινή εκλογική διαδικασία διεκδίκησε την θέση του οργανωτικού γραμματέα ο οποίος προπηλακίστηκε από αστυνομικούς της συνοδείας του προέδρου της ΕΔΕΚ. Ο κ. Διογένους ήταν μεταξύ των στελεχών που υπέγραψαν την δήλωση των 607.

Μέλη μιας χρήσης

Για σκόπιμες ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες έκανε λόγο ο Μαρίνος Σιζοπουλος που δημιουργούν αρνητικό κλίμα και πλήττουν την αξιοπιστία του κόμματος. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία στα πλαίσια του καταστατικού, είπε, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία όπως προβλέπουν οι συλλογικές αποφάσεις και το καταστατικό του κόμματος.

Κατηγόρησε επίσης τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι υπονομεύουν το κόμμα. Κάλεσε επίσης όσους έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις να προσέλθουν στα συνέδρια του κόμματος για να λάβουν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που εγείρουν. Ο ανθυποψήφιος του Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε ότι το μητρώο μελών της ΕΔΕΚ αμφισβητείται όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από παραδοσιακά στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα να επηρεασθεί από τα μέλη της μιας χρήσης, όπως τα χαρακτήρισε, που έχουν εγγραφεί τους 3 τελευταίους μήνες αλλά και από όσους έχουν διαγραφεί. Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για τον έλεγχο του μητρώου, συνέχισε, κάνοντας λόγο για παραποίηση και πλαστογραφία του μητρώου μελών.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 1600 περίπου μέλη που ψήφισαν για την ανάδειξη νέου επαρχιακού γραμματέα, αναπληρωτή επαρχιακού, οργανωτικού γραμματέα, των οκτώ μελών της επαρχιακής και των οκτώ μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ενισχύθηκε ο Σιζόπουλος

Ένταση επικράτησε και στην διάρκεια της ψηφοφορίας με άτομα τα οποία είχαν μεταβεί να ψηφίσουν αλλά δεν ήταν στον κατάλογο. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος ο αριθμός των μελών ήταν περίπου 60 και κάποιοι εξ αυτών ψήφισαν αφού εντοπίστηκαν στον δεύτερο κατάλογο με το μητρώο μελών που είναι στην κατοχή του γραμματέα του κόμματος. Αυτό το γεγονός όπως υποστηρίζει και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυράνθους επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τους. Στο μητρώο μελών του κόμματος στην Πάφο είναι εγγεγραμμένα 1600 και στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου επαρχιακού γραμματέα, αναπληρωτή επαρχιακού, οργανωτικού γραμματέα, των οκτώ μελών της επαρχιακής και των οκτώ μελών της κεντρικής επιτροπής, ψήφισαν 598.

Ισοζύγιο

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πάφο έχει ιδιαίτερη σημασία για το συνέδριο και την διαμόρφωση του ισοζυγίου δυνάμεων μεταξύ Σιζόπουλου και Βαρνάβα. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σιζόπουλος είχε τον έλεγχο της επαρχιακής επιτροπής όμως το τελευταίο διάστημα οι αντιπολιτευόμενοι έχουν συσπειρωθεί. O απερχόμενος πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής Σωκράτης Σωκράτους δεν υπέβαλε υποψηφιότητα για κανένα αξίωμα και νέος πρόεδρος της οργάνωσης εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου Βάσος Δημητρίου ο οποίος θεωρείται πως είναι κοντά στον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο Νίκος Σολωμού που διεκδίκησε την προεδρία και είναι ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Ηλία Μυριάνθούς έλαβε 208 ψήφους έναντι 367 του κ. Δημητρίου. Βρέθηκαν επίσης 23 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Και για τις υπόλοιπες θέσεις τα στελέχη που θεωρούνται κοντά στον Μαρίνο Σιζόπουλο κέρδισαν την εκλογική μάχη.

Κοινοποίησε