Σφυρίζουν αδιάφορα ΟΚΥπΥ κα Υπ. Υγείας για Πάφου – Ταλαιπωρία καρκινοπαθών

Η ανάγκη λειτουργίας ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Πάφου, συζητήθηκε χθες στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Δύο Βουλευτές της επαρχίας Πάφου, ο Χαραλαμπος Πάζαρος εκ μέρους του ΔΗΣΥ και ο Χρύσανθος Σαββίδης εκ μέρους του ΔΗΚΟ δήλωσαν ότι η δημιουργία ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Πάφου είναι αναγκαία.

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος είπε ότι είναι αδιανόητο η πολιτεία να αφήνει να ταλαιπωρούνται καθημερινά πολλοί καρκινοπαθείς, μεταξύ αυτών και παιδιά, στις μεταβάσεις τους από την Πάφο και την Πόλη Χρυσοχούς προς τη Λευκωσία.
Επικαλέστηκε στοιχεία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για το 2019, σύμφωνα με τα οποία εξυπηρέτησε γύρω στους 350 ασθενείς στην επαρχία Πάφου και μετέφερε γύρω στους 400 ασθενείς για θεραπεία σε Λεμεσό και Λευκωσία. Τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η δημιουργία και λειτουργία ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Πάφου και ανέφερε ότι η δημιουργία αυτής της κλινικής πρέπει να περιληφθεί, ανεξαρτήτως κόστους, στο σχέδιο ανακαίνισης και επέκτασης του ΓΝ Πάφου.

Ο Βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι στην επαρχία Πάφου σήμερα υπάρχουν πέραν των 1000 ασθενών με καρκίνο και κάθε μέρα περίπου 45 άτομα ταξιδεύουν από την Πάφο στην Λευκωσία για φροντίδα ίσως και 5 λεπτών.
Ο Γολγοθάς αυτών των ανθρώπων, είπε, ξεκινά από τις 5.30 το πρωί και το συντομότερο τελειώνει στις 3.30 το απόγευμα. Εισηγήθηκε όπως είπε, να συστεγαστεί η ογκολογική με την νεφρολογική κλινική που τώρα δημιουργείται, αλλά πρόσθεσε ότι βλέπει άρνηση από τον ΟΚΥπΥ να δει το θέμα θετικά. Ζήτησε από την προεδρεύυσα της Επιτροπής υγείας , να ζητήσει από τον ΟΚΥπΥ να δώσει χρονοδιαγράμματα και απαντήσεις.

Κοινοποίησε