Έκκληση για ενίσχυση απο τον σύνδεσμο για αυτισμό

Δραματική έκκληση απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό για στήριξη του κέντρου που λειτουργεί στην επαρχία Πάφου. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος λειτουργεί, σύμφωνα με τους υπευθύνους, Πρόγραμμα Ενηλίκων, Πρόγραμμα Ατομικών Θεραπειών Παιδιών, Πρόγραμμα Απασχόλησης Παιδιών, Παγκύπριο Πρόγραμμα κατ´ οίκον επισκέψεων, Παγκύπριο Πρόγραμμα Στήριξης και Συμβουλευτικής Οικογενειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στα πλαίσια του προγράμματος Ενηλίκων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος λειτούργησε το 2008 στην Πάφο το δεύτερο κέντρο Παρέμβασης για τα ενήλικα άτομα, που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

Όπως αναφέρεται, αυτή τη στιγμή το κέντρο Πάφου είναι πλήρες και είναι άμεση ανάγκη η μετακόμιση του σε μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος να είναι πιο λειτουργικός ούτως ώστε να μπορέσουν οι ενασχολούμενοι σ’ αυτό να εξυπηρετήσουν και να λειτουργήσουν με καινούρια προγράμματα τα οποία θα εξυπηρετήσουν καλύτερα και ποιοτικά.

Μετά από επτά χρόνια προσπάθειας, προσθέτουν στην ανακοίνωση, κατάφεραν να βρουν ένα χώρο, ο οποίος έχει τις κατάλληλες άδειες κι έτσι μπορούν να το μετατρέψουμε σε κέντρο ημέρας.

Το κόστος για τη μετατροπή του χώρου αυτού σε κατάλληλο για χρήση, ως κέντρο ημέρας μας, σημειώνουν, τους αποτρέπει από την άμεση μετακόμιση τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Κοινοποίησε