Διάσωση Δήμου Γεροσκήπου – Νέες επαφές Μ. Παυλίδης με πολιτικούς αρχηγούς

Εν όψει της επανέναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Δήμος Γεροσκήπου διατρανώνει τη θέλησή του για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου επικεφαλής.
Σε γραπτή ανακοίνωση τονίζει ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα της Βουλής των Αντιπροσώπων να επιφέρει αλλαγές επί του συγκεκριμένου νομοσχέδιου. Υπενθυμίζει ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών είχε καταλήξει στη σύσταση είκοσι δήμων (όχι δεκαεπτά, όπως ήταν η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών). Ανάμεσα στους δήμους αυτούς ήταν και ο Δήμος Ανατολικής Πάφου.
ΟΔήμος καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών όπως αναθεωρήσει την αρνητική του στάση έναντι του Δήμου Γεροσκήπου και να λάβει σοβαρά υπόψη του τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Στο μεταξύ συναντήσεις με αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει αύριο ο δήμαρχος Γεροσκηπου Μιχάλης Παυλίδης .Όπως ανέφερε μιλώντας radio cosmos το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινοβραδινή ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεσήμανε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διατήρηση του δήμου Γεροσκηπου και στην μετατροπή του σε δήμο Ανατολικής Πάφου .

Κοινοποίησε