Ιστορικό αποτύπωμα στην Πάφο – Μνημείο για 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Προχωρεί με γοργούς ρυθμούς η δημιουργία μνημείου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης του 1821 από τον δήμο Πάφου .
Η Επιτροπή Ανέγερσης του Μνημείου συνήλθε το Σάββατο υπό την Προεδρία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, παρουσία του Πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του Αντιπρύτανη, της Προέδρου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ίδιας Σχολής και των μελών της ειδικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Κατά την πρώτη συνεδρία έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ιδέα, τη μορφή και το περιεχόμενο του μνημείου, με στόχο να προχωρήσει η δημιουργία του έως το τέλος του έτους.
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, το μνημείο θα πρέπει να αξιοποιεί την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση για να εκπέμψει προς τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία μηνύματα, νοήματα και συνειρμούς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου θεώρησε ως καταλληλότερο χώρο για την δημιουργία του μνημείου την πλατεία Διονυσίου Σολωμού, αφού στον χώρο αυτό υπάρχει η προτομή του Εθνικού μας Ποιητή, βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου και είναι σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης.
Στη συνεδρία συμμετείχαν επίσης συμπολίτες μας καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Κοινοποίησε