Σεπτέμβριο τοποθετούν στηθαίο στο “Κακοσκάλι”

Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η τοποοθέτηση στηθαίου στο Κακοσκάλι στον Ακάμα όπου το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε νέο θανατηφόρο ατύχημα με θύμα Γαλλο τουρίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Radio Cosmos από τον περασμένο χρόνο το Τμήμα Δασών προχώρησε την διαδικασία για να τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας. Το στηθαίο ασφαλείας προς το παρόν αναμένεται να τοποθετηθεί στα επικίνδυνα σημεία. Γενικότερη βελτίωση του οδικού δικτύου θα γίνει στο πλαίσιο των έργων για το εθνικό πάρκο.

Παρέμβαση Οικολόγων
Εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Ανδρέας Ευλαβής δήλωσε ότι η επικινδυνότητα ειδικά στον συγκεκριμένο δρόμο από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι την Φοντάνα Αμορόζα είναι σε όλους γνωστή. Παλαιότερα πρόσθεσε υπήρχε μπάρα στο σημείο και είχαν πρόσβαση μόνο οι κτηνοτρόφοι, το Τμήμα Δασών και οι επισκέπτες που περπατούσαν ανενόχλητοι. Εδώ και χρόνια όμως τόνισε έγινε ξέφραγο αμπέλι και οι ορδές των τετράτροχων μοτοσικλετών και των buggy κυκλοφορούν ανενόχλητες. Υπενθύμισε πως στον δρόμο έχει ήδη γίνει μεγάλη διαπλάτυνση που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα. Κάποιοι, είπε ο κ . Ευλαβής χωρίς καμία μελέτη, έστειλαν τις μπουλντόζες στον Ακάμα και με το πρόσχημα της διαπλάτυνσης του μη εγγεγραμμένου αγροτικού δρόμου, άφησαν πίσω τους μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Η διάβρωση μεγάλου μέρους του δρόμου, στο σημείο όπου έγινε η λεγόμενη διαπλάτυνση δείχνει το μέγεθος της προχειρότητας.
Μοιραίες διακοπές

Μοιραίες διακοπές
Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται 20χρονη, που τραυματίστηκε στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, με θύμα τον πατέρα της Sebagh Gerald Andre, 59 ετών, από τη Γαλλία. Η 20χρονη, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, υπέστη κατάγματα στα άκρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τροχαίο συνέβη γύρω στις 3.20μ.μ., στην περιοχή “Κακοσκάλι “του Ακάμα, όταν μηχανοκίνητο όχημα (τύπου buggy), στο οποίο επέβαιναν ο 59χρονος και η 20χρονη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων περίπου και κατέληξε στη θάλασσα. Στη θάλασσα κατέληξε και ο 59χρονος. Τη πτώση του μηχανοκίνητου οχήματος στον γκρεμό, αντιλήφθηκαν άλλα μέλη της οικογένειας που το ακολουθούσαν με δυο τετράτροχες μοτοσυκλέτες. Όλοι τους είχαν έρθει για μονοήμερες διακοπές στην Πάφο. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, που έσπευσε στην περιοχή, παρέλαβε τον 59χρονο από τη θάλασσα και τον μετέφερε στο λιμανάκι Λατσιού. Από εκεί ο 59χρονος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η 20χρονη εντοπίστηκε τραυματισμένη εντός του γκρεμού, σε βάθος 70 μέτρων περίπου. Ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της περιγράφεται ως σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

Κοινοποίησε