Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας ναυαγοσωστών

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα στα Δημοτικά Μπάμνια παγκύπριος σύνδεσμος επαγγελματιών ναυαγοσωστών διεκδικώντας καλύστερες συνθήκες εργασίες για τα μέλη του. Το κυριότερο αίτημα τους είναι η επέκταση των ωραρίων κάλυψης των παραλιών και η χορήγηση σύγχρονου εξοπλισμού.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Αραβή σε δηλώσεις του σημείωσε ότι με βάση το εθνικό σχέδιο ΣΑΛΑΜΙΣ επρόκειτο να προσληφθούν σε δωδεκάμηνη βάση 52 ναυαγοσώστες. «Προσλήφθηκαν μόνο 16 ενώ οι υπόλοιποι 36 δουλεύουν σαν διασώστες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.» Ανέφερε ακόμη ότι δεν πέρασε από την βουλή σχετικός νόμος, όπως ήταν η αρχική δέσμευση.»
Οι ναυαγοσώστες απαίτησαν εκ νέου την άμεση αναβάθμιση της κλίμακας τους από Ε-5 σε Ε 7-8 και κατοχύρωση του επαγγέλματος, αύξηση του αριθμού των δωδεκάμηνων «και άρση της αδικίας των τριανταμηνων αφού σε άλλες υπηρεσίες έγιναν όλοι μόνιμοι» Απαίτησαν επίσης την σύσταση ενιαίας υπηρεσίας ναυαγοσωστικής μέσω του σχεδίου ΣΑΛΑΜΙΣ ή οποιουδήποτε άλλου σχεδίου.

Κοινοποίησε