Σύλληψη σεσημασμένου διαρρήκτη στη Παφο- Πλούσια δράση

Εικοσιεξάχρονος απο χωριό της επαρχίας συνελήφθη από την αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις, που αφορούν μεταξύ άλλων τρεις διαρρήξεις κτηρίων και κλοπές, κλοπή αυτοκινήτου και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.
Οι υποθέσεις καταγγέλθηκαν χθες στην Αστυνομία από τρεις κατοίκους Πάφου, οι οποίοι ανέφεραν ότι μεταξύ των ημερομηνιών 6 και 7 Απριλίου 2021, άγνωστοι διέρρηξαν τα υποστατικά τους και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα, διαρρήχθηκε η οικία 68χρονουκαι κλάπηκαν , ένα κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.
Η δεύτερη καταγγελία αφορά διάρρηξη αποθήκης, που βρίσκεται στην αυλή οικίας στην Πάφο, από την οποία κλάπηκε μια χορτοκοπτική μηχανή. Ενώ η Τρίτη καταγγελία, αφορά διάρρηξη εργαστηρίου ραπτικής, από όπου κλάπηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Επίσης, καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη οπλουργείου, ότι το πρωί χθες, άγνωστος άνδρας, μετέβη στην οικία του και απαιτούσε από τον παραπονούμενο να του πουλήσει ένα κυνηγετικό όπλο. Αφού ο παραπονούμενος αρνήθηκε, ο άγνωστος φέρεται να μετέβη στο οπλουργείο του παραπονούμενου, που εφάπτεται της οικίας, και να προκάλεσε ζημιές στην ξύλινη πόρτα , με τη χρήση γεωργικών εργαλείων και αφου δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, έφυγε από τη σκηνή. Επέστρεψε ωστόσο, λίγο αργότερα οδηγώντας διπλοκάμπινο όχημα, με το οποίο φέρεται να προσέκρουσε στην προθήκη του οπλουργείου προκαλώντας διάφορες ζημιές. Ακολούθως ο άγνωστος εγκατέλειψε τη σκηνή, οδηγώντας το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από αστυνομικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το διπλοκάμπινο όχημα, που χρησιμοποίησε ο δράστης, ήταν αυτό που κλάπηκε από την οικία του 68χρονου, το προηγούμενο βράδυ. Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα την ίδια μέρα εγκαταλελειμμένο, σε ανοικτό χώρο .
Ακολούθως εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 26χρονου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο 26χρονος, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κοινοποίησε