Ερχεται στην Πάφο και η Ζέτα – Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, το οποίο λειτούργησε πρόσφατα, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου η αρμόδια Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Υπουργού στο νέο αυτό πρωτοποριακό έργο του Δήμου, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του στις 15 Μαρτίου, με σύγχρονο εξοπλισμό και προγράμματα που ανταποκρίνονται πλήρως στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Το Πολυδύναμο Κέντρο, συνολικής δαπάνης €3,8 εκατ. είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι το πρώτο στο είδος του έργο που υλοποιείται στον Δήμο Πάφου με στόχο να στεγάσει και να συνενώσει μονάδες κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νεαρών οικογενειών και της εργαζόμενης γυναίκας.
Ήδη, λειτουργεί το βρεφοκομικό τμήμα και το τμήμα προσχολικής ηλικίας/νηπιαγωγείο, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η Απογευματινή Απασχόληση. Από το τέλος της σχολικής χρονιάς και μέχρι την επανέναρξή της θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού.
Το Κέντρο λειτουργεί με τα εξής Τμήματα:
• Βρέφη 4 μηνών-2 ετών
• Νήπια 2-4 ετών
• Απογευματινή απασχόληση παιδιών 5-12 ετών
Οι ώρες λειτουργίας των Τμημάτων για τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά είναι από τις 07.30 μέχρι τις 15.00 και για την απογευματινή απασχόληση από τις 13.00 μέχρι τις 18.00.
• Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.pafos.org.cy , από το γραφείο της αρμόδιας λειτουργού κ. Άντρης Χριστοδουλίδου στο Δημοτικό Μέγαρο ή από το Πολυδύναμο Κέντρο.
Οι αιτήσεις, δεόντως συμπληρωμένες και υπογραμμένες, πρέπει να παραδοθούν στο Γραφείο του Δήμου για τα θέματα Κοινωνικής Μέριμνας στο Δημοτικό Μέγαρο, στο Πολυδύναμο Κέντρο ή να αποσταλούν, αφού πρώτα σαρωθούν (σκαναριστούν), στην ηλεκτρονική διεύθυνση social.welfare@pafos.org.cy
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 26822854, 26935549 και 26822218, κατά τις εργάσιμες ώρες.

Κοινοποίησε