Η Πάφος γιορτάζει την 1η Απριλίου

Με ενδοσχολικούς εορτασμούς και την στέψη Μνημείων από αντιπροσωπείες εκπαιδευτήριων της Πάφου, αρχίζουν σήμερα στην Πάφο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου στις 7.15 π.μ. θα γίνει η έπαρση της Σημαίας στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, από Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 – 1959, στην παρουσία των Αρχών. Θα ακολουθήσει στις 10 Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο πρώτος λειτουργός εκπαίδευσης, του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας , Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης. Στις 10.45 π.μ. θα τελεσθει από τον Μητροπολίτη Πάφου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959 και κατάθεση στεφάνων, στον χώρο του ανδριάντα του Ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7.00 μ.μ. με την υποστολή της σημαίας, στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου, από Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 – 1959.

Κοινοποίησε