Η λαμογιά της Ιεροκηπίας θα αποκαλυφθεί – Παρέμβαση αποδήμων Ιεροκηπιωτών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΩΝ
Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2020
ΠΡΟΣ
κκ Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Γεροσκήπου
Αξιότιμοι Κύριοι,
Με έκπληξη και αισθήματα απογοήτευσης παρακολουθούμε την κωλυσιεργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της πόλης μας, για σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση όσον αφορά στην επένδυση που προωθείται από την Αρχιεπισκοπή στο οικόπεδο της στη θέση «Τάπια» του Δημοτικού μας διαμερίσματος.
Τα μέχρι τώρα ευρήματα ενισχύουν τις απόψεις σημαντικών ιστοριογράφων και περιηγητών για την σχέση της πόλης μας με την αρχαία Ιεροκηπία που δεν είναι πλέον ένας μύθος αλλά μία πραγματικότητα. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, δεν πείθει με τα αστήρικτα επιχειρήματα της αφού έκανε μόνο «εικονικές» εκσκαφές και «δήθεν» γεωφυσικές έρευνες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η θυσία της Ιστορικής μας κληρονομιάς στο βωμό οποιουδήποτε ανταλλάγματος θα αποτελεί ένα «έγκλημα» που θα ακολουθεί τους πρωτεργάτες και τους συνεργούς τους σε όλη τους την πολιτική και κοινωνική ζωή, και όχι μόνο. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Αργά ή γρήγορα, η «λαμογιά» κου κρύβεται πίσω από όσα γίνονται με τη συγκεκριμμένη επένδυση θα αποκαλυφθεί, όπως έχει γίνει με τα χρυσά διαβατήρια, και οι ένοχοι θα πληρώσουν, το τίμημα που αναλογεί στον καθένα.
Σας καλούμε, έστω την ύστατη στιγμή να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να εναντιωθείτε στην καταστροφή της ιστορικής μας κληρονομιάς που μεθοδεύεται από τους «αρχιτέκτονες της διαφθοράς» που ευθύνονται για την Ιστορική, Περιβαλλοντική θεσμική και οικονομική καταβαράθρωση της πατρίδας μας.
Οι πολίτες της πόλης μας αλλά και ολόκληρης της Πάφου, θα σας δικαιώσουν με την συμπεριφορά τους αν κάνετε αυτό που επιβάλλει το Ιστορικό σας καθήκον και που δεν είναι άλλο από ένα ηχηρό ΟΧΙ στην επένδυση που προωθείται καταστρέφοντας ή υποβαθμίζοντας τα εξαιρετικά ευρήματα, μέρος των οποίων έφερε στο φώς η αρχαιολογική σκαπάνη. Όσοι μιλούν για συνύπαρξη των αρχαίων με τις τεράστιες κατασκευές, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Η περίπτωση του μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών που επικαλούνται, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη δική μας.
Σαν Σύνδεσμος δεν αντιτιθέμεθα στην επένδυση, αλλά αντιτιθέμεθα μόνο στην υλοποίηση της στο οικόπεδο της Αρχιεπισκοπής. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για υλοποίηση της σε παρακείμενα οικόπεδα, πάντοτε εντός της Δημοτικής μας περιοχής.
Με εκτίμηση
Το προεδρείο του ΣΑΠΙ

Κοινοποίησε