Διχασμένο το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου για το ξενοδοχείο της Αρχιεπισκοπής

Σε επόμενη συνεδρίαση του παρέπεμψε την λήψη απόφασης το δημοτικό συμβούλιο Γεροσκήπου σχετικά με την αίτηση της Αρχιεπισκοπής για την ανέγερση ξενοδοχείου στα παραλιακά τεμάχια όπου εντοπίστηκαν κατάλοιπα της ελληνιστικής περιόδου. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εν μέσω έντονων διαφωνιών δεν κατέληξαν ψες σε κοινή θέση σχετικά με το αίτημα της αρχιεπισκοπής και αποφάσισαν να δώσουν χρόνο ώστε να επεξεργαστούν μια κοινή πρόταση. Το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στην ολομέλεια της επόμενης Τρίτης. Εκτός από τις αρνητικές θέσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την αίτηση για ανέγερση ξενοδοχείου υπήρξαν προτάσεις και για θετική τοποθέτηση του Δήμου με την επιβολή όρων σχετικά με την συνέχιση των ανασκαφών και την προστασία των ευρημάτων. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τάσσεται υπέρ της συνέχισης των ανασκαφών και την προστασία των αρχαιοτήτων όμως δεν υπάρχει κατάληξη σε ότι αφορά το αίτημα για απαλλοτρίωση του τεμαχίου και απόρριψη τη αίτησης για ανέγερση ξενοδοχείου.

Υπέρ και κατά
Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης σε δηλώσεις στο Radio Cosmos τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης του ξενοδοχείου της Αρχιεπισκοπής προβάλλοντας το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατευτούν και θα αναδειχθούν οι αρχαιότητες. Ο κ. Παυλίδης υποστήριξε ότι σε περίπτωση τοποθετηθεί αρνητικά ο Δήμος τότε η Πολεοδομία μπορεί να εκδόσει την πολεοδομική άδεια δίχως τις απόψεις του Δήμου.
Καθαρά κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου στην Ιεροκήπια τάχθηκαν σε δηλώσεις τους στο Radio Cosmos οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαλεντίνος Φακοντής του ΑΚΕΛ και ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Σωτηρίας Αντώνης Τρακκίδης. Τα δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των ανασκαφών, της προστασίας και ανάδειξης των αρχαιοτήτων τονίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ταχθεί κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου και να αξιώσει την ανταταλλαγή του τεμαχίου με χαλίτική γη.

Κοινοποίησε