Ιεροκηπία : Πάνε για ομόφωνο όχι στον Αρχιεπίσκοπο

Η αίτηση της Αρχιεπισκοπής για την ανέγερση Ξενοδοχείου στο παραλιακό τεμάχιο οπού εντοπίστηκαν σημαντικές αρχαιότητες της Ελληνιστικής περιόδου θα συζητηθεί στην αποψινή ολομέλεια του Δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου . Το Δημοτικό συμβούλιο έχει κληθεί από την Πολεοδομία να δώσει τις απόψεις του για την ανέγερση ξενοδοχείου στο Τεμάχιο.

Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης μιλώντας το πρωί στο Radio Cosmos εκτίμησε ότι η απόφαση του Δ/Σ θα είναι ομόφωνη με βάση και τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών . Τόνισε ότι το Δημοτικό συμβούλιο όπως και όλοι οι δημότες της Γεροσκήπου θα εργαστούν για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων της περιοχής αναφέροντας ότι θα πρέπει παράλληλα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές έρευνες .
Aνάπτυξη δεν είναι μόνο η ανέγερση πολυώροφων κτηρίων, αλλά και η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομίας τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντης. Ανέφερε επίσης ότι επιβάλλεται η ανταλλαγή του τεμαχίου της Αρχιεπισκοπής με χαλίτικη γη ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Η απόφαση του Δ/Σ πρέπει να είναι ομόφωνη επεσήμανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Τρακκίδης . Πρέπει όπως είπε να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα στην πολεοδομία ότι ο δήμος Γεροσκηπου δεν μπορεί να δεχθεί την ανέγερση ξενοδοχείου στο συγκεκριμένο τεμάχιο σε βάρος των αρχαιοτήτων . Ο κ Τρακκιδης ανέφερε ότι θα πρέπει το Δ/Σ να αποστείλει επιστολές στον ΠτΔ , και όλα τα αρμόδια τμήματα για ανταλλαγή του τεμαχίου με άλλη χαλίτικη γη .

Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παραδόθηκε και επιστολή της ομάδας ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Γεροσκήπου με την οποία ζητείται η συνέχιση των ανασκαφών η προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Ενημερώνει επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα 30 Οκτωβρίου στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το Κέντρο Υγείας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διοργανώσει συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο της Κολώνης ώστε να επιδώσει επιστολή στον πρόεδρο για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Κοινοποίησε