Διευκρινίσεις Προοδευτικού για το θετικό κρούσμα – Εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Πάφου, ανακοινώνει ότι μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος του ιού COVID-19 στην Ομάδα Ανδρών του σωματείου, έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες με γνώμονα του, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, έχουμε προχωρήσει:
α) Στην άμεση ενημέρωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Στα πλαίσια αυτά από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι πρόνοιες του σχετικού πρωτοκόλλου. Ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και την Επιδημιολογική Ομάδα.
β) Το άτομο έχει τεθεί σε απομόνωση και παρακολούθηση βάσει των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
γ) Τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για την νόσο COVID-19.
δ) Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη κρούσματος, έγινε εκτενής και στη βάσει προτύπων απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποίησε η ομάδα μας. Οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για αξιοποίηση από άλλους αθλητικούς φορείς από αύριο Τετάρτη 13/10/2020.
ε) Για περίοδο 7 ημερών δεν θα διεξαχθούν οι προπονήσεις της Α’ Ομάδας. Ενώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας , έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της ιχνηλάτισης.
Το ΔΣ του Προοδευτικού θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις διασφαλίζοντας την υγεία των αθλητών του και των οικογενειών τους. Στο μέλος μας που έχει προσβληθεί από τον ιό ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Κοινοποίησε