Καίγονται σπίτια στην Αττική – Εκκενώνονται τα Καλύβια και η Ανάβυσσος

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής έθεσε σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Ελλάδος. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σε δηλώσεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια. «Η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε.»

Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής όπου τα τριάντα παιδιά που βρίσκονταν μέσα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη  και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει και ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Κοινοποίησε