ΕΚΘΕΣΗ «Η Κύπρος του χθες και του σήμερα» Με έργα τέχνης χαρακτικής και φωτογραφίας – Απο σήμερα στην αίθοσυα Εν πλώ

Ο Δήμος Πάφου και η Διαχρονική Γκαλερύ οργανώνουν Έκθεση έργων τέχνης χαρακτικής και φωτογραφίας με θέμα «Η Κύπρος του χθες και σήμερα» στην Αίθουσα «Εν Πλω», στο λιμανάκι της Πάφου.
Η Έκθεση ανοίγει σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ. Η Έκθεση κάνει μια αναδρομή στον κόσμο και τον τόπο μας μέσα από χρονολογίες ορόσημα, που καθόρισαν και καθορίζουν μια πολυτάραχη πορεία γεμάτη από προσδοκίες, απογοητεύσεις, χαμένες ευκαιρίες και την ελπίδα για κάτι καλλίτερο.
Η Χαρακτική, σε μια εποχή που απουσίαζαν οι φωτογραφικές μηχανές, υπήρξε η κύρια πηγή εικόνων που προσέγγιζαν ή και εξωραΐζαν την πραγματικότητα. Γκραβούρες όπως αυτές των εκδόσεων του Illustrated London News και του Graphic του 1878, μας δίνουν μέσα από τα μάτια ξένων εικόνες της εποχής και το αίσθημα ενθουσιασμού και ευφορίας των Ελληνοκυπρίων για την ανάληψη της διοίκησης από τους Άγγλους, που αργότερα μετατράπηκε σε οργή όταν οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν.
Η Φωτογραφία δίνει μια ακριβή εικόνα των τοπίων, αρχαίων μνημείων, θρησκευτικών χώρων, και της καθημερινής ζωής των κατοίκων που παλιά, στις πλείστες περιπτώσεις, εστιαζόταν στην απλή επιβίωση, μέσω επίπονων αγροτικών και κτηνοτροφικών ασχολιών. Η τέχνη γενικά μας μεταφέρει την ζωή μαζί με τα ήθη και έθιμα των ανθρώπων της εκάστοτε περιόδου, φιλτραρισμένη μέσα από τα προσωπικά βιώματα και συναισθήματα των καλλιτεχνών.

Κοινοποίησε