Η διευθύντρια του Τμ. Αρχαιοτήτων ισχυρίζεται ότι προστατεύονται οι αρχαααιότητες στην Ιεροκηπία – Τι δήλωσε στο Ράδιο Κόσμος και τον Κώστα Νάνο

Η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων υπεραμύνεται των θέσεων που εξέφρασε σχετικά μα την αίτηση της Αρχιεπισκοπής για την ανέγερση ξενοδοχείου στα τεμάχια όπου εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα της ελληνιστικής περιόδου που παραπέμπουν στην αρχαία ιεροκηπία και ισχυρίζεται ότι τα ευρήματα προστατεύονται επαρκώς.
Μιλώντας στο Ράδιο Κόσμος υποστήριξε ότι τα νέα σχέδια που υποβλήθηκαν χωροθετούν το κτίριο σε χώρο που δεν επηρεάζει τον πυρήνα των αρχαιολογικών ευρημάτων. Στο σημείο που έγινε η χωροθέτηση είπε δεν υπάρχουν κατάλοιπα. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν αρχαιότητες κατά τις εκσκαφές γιαυτό πρόσθεσε τίθεται όρος ότι στην διάρκεια των εργασιών θα παρίσταται λειτουργός του Τμήματος. Η κ. Ιερωνυμίδου ανέφερε ότι ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ξεχωριστός και περιφραγμένος, θα έχει ξεχωριστή είσοδο και χώρο στάθμευσης για του επισκέπτες. Για την κατάχωση του αρχαίου υδραγωγείου η κ. Ιερωνυμίδου είπε ότι αυτό γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που εντοπίζονται τέτοιους είδους αρχαία κατάλοιπα. Σε ότι αφορά την σημασία των ευρημάτων η κ. Ιερωνυμίδου επιβεβαίωσε ότι στη νότια πλευρά εντοπίστηκαν υπολείμματα οχυρωματικών έργων τα οποία όπως είπε καταστράφηκαν και στην περίοδο που στην περιοχή υπήρχε το πεδίο βολής. Η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν και δήλωσε πρόθυμη να παραστεί η ίδια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα το διευθετήσει όπως είπε με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό

Κοινοποίησε