Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων- Αυξάνονται τα τεστ

Οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν από σύνολο 4.315 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένα, ένα άτομο εντοπίστηκε από ιχνηλάτηση μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το οποίο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον προηγούμενου κρούσματος και έκανε το τεστ ιδιωτικά και δεν έχει συμπτώματα

Δύο άτομα εντοπίστηκαν μετά που παραπέμφθηκαν από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας λόγω συμπτωμάτων και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Ένα άτομο εντοπίστηκε από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Είναι από την Λεμεσό και έκανε το τεστ στην Λεμεσό. Δεν έχει συμπτώματα. Επίσης, είναι και επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε αφού έκανε το τεστ μέσω του δειγματοληπτικού.

Ένα άτομο εντοπίστηκε από πτήση και πρόκειται για άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε χθες από το Βέλγιο και δεν έχει συμπτώματα.

Τρία άτομα εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ των οποίων τα 2 με ταξιδιωτικό ιστορικό. Το πρώτο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που ζει στο Μαρόκο, ήρθε στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο και ήταν αρνητικό, ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά στις 17 Αυγούστου για να βεβαιωθεί και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Δεν έχει συμπτώματα. Το δεύτερο άτομο ήρθε από τον Λονδίνο στις 8 Αυγούστου με αρνητικό τεστ, ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά γιατί θα επέστρεφε στο Λονδίνο. Δεν έχει συμπτώματα. Το τρίτο άτομο είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας και εντοπίστηκε μέσω του τακτικού ελέγχου για κορωνοϊό που κάνει η ομάδα του σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο ασθενής που νοσηλευόταν στην Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρθηκε χθες στη ΜΕΘ Λευκωσίας και διασωληνώθηκε σήμερα. Στην Αμμόχωστο παραμένει σε θάλαμο ένας ασθενής.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.359.

Κοινοποίησε