Μέτρα για μείωση της επίπτωσης του COVID19 στην οικονομία ζήτησε η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν από τους Επιτρόπους

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ζήτησε από την ομάδα δράσης της Κομισιόν για τον κορωνοϊό (5 Επίτροποι) να παρουσιάσει άμεσα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων της επιδημίας του COVID19 στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε: “Σήμερα το πρωί συναντήθηκα με την ομάδα απόκρισης στον κορονοϊό. Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ιταλία και για την πρόσθετη υποστήριξη που μπορούμε να παράσχουμε. Επίσης, μίλησα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κόντε και εξέφρασα την υποστήριξή μου προς τον ιταλικό λαό. Συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση τηλεδιάσκεψης μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε λεπτομερώς πώς μπορούμε να την υποστηρίξουμε περισσότερο. Και τί περαιτέρω μέτρα θα βοηθούσαν την Ιταλία ήταν επίσης μέρος της συζήτησής μας και θα είναι μέρος της τηλεδιάσκεψης μας”, σημείωσε η Φον Ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την ομάδα να εξετάσει περαιτέρω εργαλεία τα οποία μπορεί να κινητοποιήσει η Κομισιόν προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στην οικονομία.

Η Πρόεδρος ανέφερε την επείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις χρονοθυρίδες των αεροπορικών εταιριών. Δήλωσε ότι “σήμερα το πρωί συζητήσαμε επίσης ευρύτερα με τους Επιτρόπους για το τι μπορούμε να κάνουμε με τα Κράτη Μέλη για να μειώσουμε τις επιπτώσεις του CΟVID19, για παράδειγμα να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να συντονίσουμε τα μέτρα αντίδρασης, να επιταχύνουμε την έρευνα για τη θεραπεία, τη διάγνωση, σχετικά με τα εμβόλια. Και, φυσικά, συζητήσαμε για τον αντίκτυπο στην οικονομία. Ενθάρρυνα τους συναδέλφους μου να εμπλακούν με τους ενδιαφερόμενους. Το πρωί, ο Επίτροπος Mπρετόν πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους κατασκευαστές προστατευτικού εξοπλισμού. Και μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την Επίτροπο κ. Κυριακίδου θα μιλήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες σχετικά με την επιδημία”, ανακοίνωσε η Πρόεδρος.

Κατέληξε λέγοντας ότι θα ενημερώσει τώρα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στην τηλεδιάσκεψη για τα εργαλεία που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Κοινοποίησε