Απόψε το πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ Τζόνσον και Κόρμπιν

Η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση της προεκλογικής περιόδου μεταξύ πολιτικών ηγετών διεξάγεται απόψε στη Βρετανία, με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Μπόρις Τζόνσον να έρχεται αντιμέτωπος με τον Τζέρεμι Κόρμπιν του Εργατικού Κόμματος στο debate του BBC.

Μετά το τέλος του debate το κανάλι θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, του Πράσινου Κόμματος και του Κόμματος του Brexit για ζωντανές συνεντεύξεις.

Το debate θα διαρκέσει μία ώρα. Η πρώτη μισή ώρα θα είναι αφιερωμένη στο Brexit και το δεύτερο ημίωρο σε υπόλοιπα θέματα πολιτικής.

Λίγες ώρες πριν από την τηλεοπτική αναμέτρηση, ο κ. Τζόνσον απηύθυνε επιστολή προς τον κ. Κόρμπιν θέτοντάς του μια σειρά ερωτήσεων για την πολιτική των Εργατικών στο Brexit, κατηγορώντας τον ότι μέχρι τώρα έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Ζητά από τον ηγέτη των Εργατικών να διευκρινίσει κατά πόσο θα στήριζε σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα την παραμονή στην ΕΕ ή την έξοδο με μια διαφορετική από την υπάρχουσα συμφωνία, αν η μετανάστευση υπό μία κυβέρνηση Εργατικών θα αυξανόταν ή θα μειωνόταν, πόσα χρήματα θα ήταν πρόθυμος να καταβάλλει στον κοινοτικό προϋπολογισμό ως αντάλλαγμα για την πρόσβαση στην ενιαία αγορά και κατά πόσο όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος ασπάζονται τις θέσεις της ηγεσίας ως προς το Brexit, όπως δεδηλωμένα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσέρχεται στο debate με ένα δημοσκοπικό προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων κατά μέσο όρο έναντι του κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Κοινοποίησε