ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ “Η ΕΛΕΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΥΥΚΟΥ” ΣΤΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙ

Το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου», αποτελεί μια σύγχρονη, κατασκευασμένη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα δομή η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και κόστισε γύρω στα €2.3 εκατομμύρια.
Έχοντας πλέον ολοκληρώσει το κατασκευαστικό κομμάτι, το όλο εγχείρημα εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς προχωρούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον εξοπλισμό και την στελέχωσή του Κέντρου.
Η συνολική δυναμικότητα του κέντρου για το κομμάτι της φιλοξενίας (κλειστή νοσηλεία με διανυκτέρευση) ανέρχεται στις 30 κλίνες, με τις πρώτες 15 να είναι διαθέσιμες από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Στην δεύτερη φάση της λειτουργίας του κέντρου, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο ημερήσιας απασχόλησης για ηλικιωμένα άτομα καθώς και χώρος για την εφαρμογή ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής και κινησιοθεραπείας.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για έργο υποδομής του Δήμου, αλλά για περιφερειακό έργο, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο το Δήμο και τις 30 κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και της περιοχής Τηλλυρίας.

Κοινοποίησε