ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ «HIROSHIMA PEACEBUILDERS CENTRE» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την πολιτική ιστορία της Πάφου και τον ρόλο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, διοργανώνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 4.30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Χάνι του Ιμπραήμ, το Hiroshima Peacebuilders Center, το οποίο είναι είναι ερευνητικό ίδρυμα της Ιαπωνικής πόλης που πλήγηκε από την πρώτη ατομική βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και έκτοτε έγινε παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης.

Στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Πάφου, συμμετέχουν 20 περίπου ερευνητές και ακαδημαϊκοί από την Ιαπωνία, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά. Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του σεμιναρίου είχε ο συμπολίτης μας Καθηγητής στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Kent της Αγγλίας Νεόφυτος Λοιζίδης, ο οποίος θα είναι και βασικός ομιλητής.

Το σεμινάριο θα είναι στην αγγλική γλώσσα και θα περιλαμβάνει επίσης χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και ομιλίες από το πρώην μέλος της Ομάδας Εργασίας για το Κυπριακό Ανδρέας Συμεού και τον Συντονιστής Πάφου του Ομίλου Προβληματισμού για Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας Γιώργος Παχύ. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι ξένοι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην Τ/Κ συνοικία Μουττάλου και θα ενημερωθούν για την πολιτική ιστορία της περιοχής.

Κοινοποίησε